Plisségordijnen

Plisségordijnen op maat gemaakt

Niet iedereen is op zoek naar een regulier gordijn of een andere vorm van veelgebruikte raambekleding raamdecoratie. Bent u iemand met een sterke eigen stijl en hebt u een duidelijk idee van hoe uw raamverduistering eruit moet komen te zien? Bent u niet op zoek naar zware verduistering, maar naar speelse en persoonlijke plaatselijke verduistering? Dan zijn plisségordijnen perfect voor u.

Niet iedereen is bekend met plisségordijnen op maat. Misschien kent u de term nog niet. Wanneer u ze ziet, herkent u ze echter direct. Dit type gordijn is niet voor mensen die houden van onopvallende decoraties, maar voor mensen die vinden dat accessories gezien mogen worden en bij wie de persoonlijke smaak duidelijk in het interieur te zien is. Voor die mensen vormen plisségordijnen vaak de beste keuze. Maar ook voor iedereen die dit type raambekleding mooi vindt, uiteraard.

Plisségordijnen bieden privacy zonder licht te ontnemen

Een belangrijk argument voor het gebruik van plisségordijnen is dat deze gordijnen u privacy bieden, terwijl ze tegelijkertijd de lichtinval minimaal beperken. Wanneer u geen prijs stelt op inblik in uw ruimtes van buitenaf, doet u de gordijnen dicht. Een mogelijk nadeel is dat u hiermee de ruimte direct ook (te veel) verduistert.

Plisségordijnen bieden verduistering en blokkeren het zicht op de plek waar u dit nodig hebt. U kunt deze gordijnen verschuiven naar de gewenste hoogte. Dit type gordijn wordt vaak toegepast in de eetkamer. Wanneer u lekker aan tafel zit, kunt u de gordijnen tot op ooghoogte schuiven. U zit dan uit het zicht, blokkeert directe lichtinval in het gezicht en laat tegelijkertijd nog lichtinval door.

Alleen of in combinatie met andere raambekleding

Plisségordijnen kunnen stand alone worden gebruikt en zijn ideaal wanneer u niet het gehele raam hoeft te verduisteren. Vindt u de uitstraling van deze gordijnen aantrekkelijk, maar wilt u ook indien gewenst zorgen voor een geheel verduistering van uw ramen, bedenk u dan dat plisségordijnen prima gecombineerd kunnen worden met andere gordijnen.

Meer nog dan veel andere soorten raamverduistering hebben plisségordijnen ook een decoratieve functie. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk en kunnen voor vrijwel elk raam prachtige plissés op maat vervaardigen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een enkel exemplaar dat het raam in de gehele breedte bedekt, of meerdere kleinere en afzonderlijk te bedienen gordijnen voor een speels effect.

Bespreek de mogelijkheden met onze specialisten

Bel of mail ons om een afspraak te maken en de mogelijkheden met een van onze specialisten te bespreken. Samen met u zorgen wij voor de best mogelijke oplossing waar u nog vele jaren van zult kunnen genieten.